Ростислав Шкиндер

Ответы на вопросы

Вопрос: Слава Ісусу Христу! Ви шанований та загальновизнаний вчитель Євангелії? Якщо маєте відповідь то надішліть будь-ласка: чи може бути націоналістом віруюча людина, чи суперечить націоналізм християнстку. В своєму житті я завжди розрізняю нацизм (звехність нації над іншими) і націоналізм (любов до своєї нації), а може це не так, може не правильно? Чи може бути християнин патріотом своєї Вітчизни?

  • Ростислав Шкиндер |
    Мир Вам! Якщо погодити слово «патріот», що це розумна любов до своєї нації, турбота про свою націю, розумне законне сприяння добробуту країни, то це вірно і підтверджено Євангелією:

    Отже, перш над усе я благаю чинити молитви, благання, прохання, подяки за всіх людей,
    за царів та за всіх, хто при владі, щоб могли ми провадити тихе й мирне життя в усякій побожності та чистості.
    Бо це добре й приємне Спасителеві нашому Богові,
    що хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди. 1Тим.(1:1-4)
    І дбайте про спокій міста, куди Я вас вигнав, і моліться за нього до Господа, бо в спокої його буде і ваш спокій. Єр.(29:7)
    Коли ж хто про своїх, а найбільш про домашнїх не промишляє, той відцуравсь віри, і гірший од невірного. 1Тим.(5:8)

    Але якщо перейнятись земною батьківщиною більше ніж небесною, то це не вірно. Потрібно всім серцем шукати небесного міста і по можливості сприяти земній батьківщині: молитвою та розумною громадською діяльністью.
    Зверхність однієї нації над іншими націями це антиєвангельська позиція, бо Христос рівно за всі нації помер, Він хоче щоб всі спаслися, щоб ніхто не загинув.
    Божих Вам благословінь.
    З повагою, Ростислав Шкіндер

Яндекс.Метрика